Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Iraans regime profiteert van sancties'

  •  
11-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koning_300_01.jpg

Iraanse Revolutionaire Garde neemt projecten over die Westerse bedrijven moeten opgeven en behaalt 'gigantische winsten'

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRG) en een deel van het Iraanse regime profiteren van de westerse sancties tegen Iran. Zij steunen de strafmaatregelen juist omdat zij er “gigantische winsten” door behalen. Dat verklaarde oppositieleider Mehdi Karroubi zondag op de oppositiewebsite Rahesabz.net.
Topcommandanten van het eliteleger hebben zich volgens Karroubi bereid verklaard projecten op zich te nemen die westerse bedrijven door de sancties moesten opgeven. Dat meldt Trouw zondag.
Karroubi is een fervent tegenstander van president Mahmoud Ahmadinejad en geeft hem de schuld van de sancties. Het Westen legt deze sancties op, omdat het Iran ervan verdenkt te werken aan kernwapens. Het regime houdt vol dat nucleaire technologie alleen gebruikt voor vreedzame doeleinden zoals het opwekken van kernenergie.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.