34

Is er een complot tegen Wilders en wordt het CDA milder voor kinderen?

Kee & Van Jole schuiven zoals iedere woensdag aan bij De Nieuws BV om commentaar te geven op Haagse zaken. Parlementair redacteur Peter Kee vertelt hoe er in het parlement wordt gereageerd op het verhaal van De Telegraaf en Wilders dat toenmalig minister Opstelten het OM aangezet zou hebben tot de vervolging van de PVV-leider. Er zijn inderdaad vragen over wat er tussen het OM en de minister is gezegd maar dat wil nog niet zeggen dat er ook iets onoirbaars is gebeurd.

Francisco van Jole stelt dat mocht het waar zijn dat het een praktijk is die we kennen van Poetin, de Russische leider die justitie gebruikt om de oppositie monddood te maken. “Maar het gekke is dat Wilders juist een groot fan is van Poetin en diens handelwijze. Behalve als dat soort praktijken tegen hemzelf worden gericht kennelijk.”

Daarna gaat het over de terug keer van twee weeskindjes die onder erbarmelijke omstandigheden in een gevangenkamp voor IS-strijders verbleven. Is er sprake van een beleidswijziging. Van Jole ziet dat er sinds het vertrek van Buma weer meer ruimte is voor christelijke politiek binnen de partij. “Jezus zie laat de kinderen tot mij komen maar bij het CDA zaten dan altijd wel wat mensen die daar voor gingen liggen en de kinderen terug de woestijn in sturen.”

Kee wijst er op dat minister Grapperhaus weliswaar van het CDA is maar dat in de Kamer de woordvoering in handen is van hardliner Martijn van Helvert.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)