115

‘Islamitische basisscholen scoren bovengemiddeld’

Hoogste score voor Algemeen Bijzondere Scholen: neutrale scholen die niet onder de overheid vallen

Islamitische basisscholen scoren beter op de eindtoets dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws in samenwerking met Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht.

RTL:

De 43 islamitische basisscholen in Nederland die zijn onderzocht scoren samen een 7,6. Individueel scoren maar liefst negen scholen hoger dan een 8.

De Al Wafaschool in Amsterdam haalt de beste score. De school krijgt van RTL Nieuws een 8,9. Het gemiddelde voor de Cito-toets op die school is 535,2. Vergelijkbare scholen scoren gemiddeld een 527,9.

Islamitische scholen halen overigens niet de hoogste score. Die wordt gehaald door Algemeen Bijzondere scholen. Dat zijn scholen die neutraal zijn wat levensovertuiging betreft, maar niet onder de overheid vallen. Deze 311 scholen scoren gemiddeld een 8,3.

RTL: Antroposofische scholen en Gereformeerd Vrijgemaakte scholen scoren iets lager dan het gemiddelde. Samenwerkingsverbanden tussen Protestant-Christelijke en Rooms-Katholieke scholen doen het iets beter, aldus RTL.

Geef een reactie

Laatste reacties (115)