Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israëlische minister dient ontslag in wegens 'radicaal rechts beleid'

  •  
09-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
minister300.jpg
Minister van Milieu Amir Peretz zegt niet meer achter de acties van zijn regering te kunnen staan ten opzichte van de Palestijnen en Arabische Israeli's ... Vredesproces verloopt te traag
De Israëlische minister van Milieu Amir Peretz zegt niet langer het beleid van zijn premier te kunnen ondersteunen. Het waren de acties van Netanyahu tegenover de Palestijnen en de sociale problematiek die de doorslag gaven om te vertrekken.
Peretz, lid van de Bewegingspartij (gematigde coalitiepartner) vertelde in een interview met de Israëlische televisie dat hij niet achter de acties van zijn regering naar de Palestijnen toe kan staan. Maar ook het feit dat het vredesproces weinig meer voor zou stellen is hem een doorn in het oog.
Er is een diepe politieke, economische en sociale crisis. Benjamin Netanyahu is tot mijn spijt ten prooi gevallen aan radicaal rechts. (..) Netanyahu is volgens mij niet de oplossing. Integendeel, in veel gevallen is Netanyahu het probleem.
Na het interview heeft Peretz zijn ontslag ingediend.
Cc-foto: Jonglinker

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.