Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Israëlische minister wil helemaal af van Gaza

  •  
16-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
De omstreden, uiterst rechtse Israëlische minister van Buitenlandse Zaken wil dat zijn land niet langer verantwoordelijk is voor de Gazastrook
De internationale gemeenschap dient de veiligheidscontrole van goederen en personen dje Gaza binnenkomen over te nemen. De haven in Gaza moet weer open en alle schepen dienen in Cyprus en Griekenland gecontroleerd te worden. Zodoende moet de internationale gemeenschap erkennen dat Gaza niet langer door Israël wordt bezet. De Gazastrook moet een gescheiden en onafhankelijke entiteit worden.
Hamas-woordvoerder Sami Abu-Zuhri keurt het idee van Lieberman af. Hamas wil niet dat de Gaza-strook afgezonderd raakt van de Westbank. ‘Dit is een Israëlisch poging om zijn verantwoordelijkheid te ontwijken’, aldus Abu-Zuhri.
In het voorstel staat ook dat Israël Europese landen zal toestaan hulp aan Gaza te bieden om het leven van de Palestijnen te verbeteren. De grenzen tussen Israël en Gaza zullen wel hermetisch gesloten blijven.
Lieberman legt zijn plannen voor aan Catherine Ashton, hoofd van het buitenlands beleid van de EU.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.