152

Israëlische soldate speelt ‘Abu Ghraib’ met Palestijnse gevangenen

Update 12.45: Israëlische soldate 'snapt nog steeds niet wat er mis is met de foto's'

In een album met de titel “IDF… De beste tijd van mijn leven :)” heeft de Israëlische militaire Eden Abergil foto’s geplaatst van zichzelf met op de achtergrond gevangen Palestijnse soldaten. De Israëlische soldate zit er lachend en spottend bij.

Niet alleen de foto’s, maar ook de reacties op Facebook zorgen voor verontwaardiging, meldt France24: Eén van de vriendinnen van Abergil schrijft: “Eden, hij heeft een harde voor je…lol!”. De militaire zelf vraagt zich af of de Palestijnse gevangene ook “Facebook heeft”, zodat ze hem kan “taggen”.

Update 12.45: De Israelische krant Haaretz heeft delen van een radio interview met de soldate gepubliceerd op de website. In het interview zegt Abergil: “Ik snap nog steeds niet wat er mis is. De foto’s zijn genomen met goede bedoelingen.” De ex-soldate beweert dat de foto’s genomen zijn om een beeld te geven van het militaire leven. In het interview met een radiozender van het leger zegt Abergil herhaaldelijk dat het nooit bij haar is opgekomen dat de beelden problematisch zouden zijn. In haar verweer vroeg ze de interviewer of media eerst toestemming vraagt aan gedetineerden alvorens ze hen vastleggen op film.

Het Israelische leger vindt de beelden wreed, maar zal geen stappen ondernemen omdat de soldate een jaar geleden haar dienstplicht heeft voldaan en niet meer werkzaam is voor het leger.

France 24: Female officer poses for Facebook in front of Palestinian prisoners

Haaretz: ‘I don’t see anything wrong with Facebook images of Palestinian detainees’

Geef een reactie

Laatste reacties (152)