Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italiaans hof bevestigt veroordeling Berlusconi

  •  
01-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Berlusconi_GhostofGoldwater_300
Berlusconi: ik ben slachtoffer
Een historische dag in Italië. Ex-premier Berlusconi is definitief veroordeeld. Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft donderdag de veroordeling van ex-premier Silvio Berlusconi wegens belastingfraude bevestigd. Dat meldt de Volkskrant donderdagavond.
Het Hof bevestigde de gevangenisstraf van vier jaar die Berlusconi aan zijn broek kreeg. Berlusconi was ook een verbod opgelegd op het uitoefenen van een politiek ambt, maar dat moet opnieuw door een lagere rechtbank worden bekeken, schrijft de Volkskrant. Berlusconi zelf noemt de uitspraak totaal ongegrond. In een videoboodschap zegt hij dat hij het doelwit is van 20 jaar vervolging door magistraten.
Ondanks de definitieve veroordeling tot vier jaar hoeft hij hoogstwaarschijnlijk niet de cel in: hij krijgt al drie jaar aftrek volgens een amnestieregeling. Het resterende jaar kan hij doorbrengen in huisarrest of als taakstraf, omdat hij de leeftijdsgrens van 70 jaar heeft overschreden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.