Laatste update 21:22
9

Italiaanse Holocaust-overlevende bedreigd om antiracismevoorstel

De 89-jarige Italiaanse senator Liliana Segre heeft politiebescherming gekregen omdat ze via sociale media met de dood wordt bedreigd. De bedreigingen en antisemitische scheldpartijen volgden op haar voorstel om een parlementaire commissie in te stellen die racisme, antisemitisme en andere vormen van haat zou moeten bestrijden. Dat meldt de BBC.

Het Italiaanse parlement nam het voorstel van Segre vorige week aan, al onthielden de rechtse partijen Lega, Forza Italia en Fratelli d’Italia zich van stemming. De onthoudingen verleidden Segre tot de uitspraak dat ze zich ‘als een marsmannetje in de senaat’ voelde. Lega-leider Matteo Salvini verklaarde dat hij niet voor kon stemmen, omdat hij vreest dat de commissie een bedreiging zal vormen voor de vrijheid van meningsuiting.

Segre werd begin vorig jaar benoemd tot senator voor het leven, vanwege haar bijzondere verdiensten voor de Italiaanse samenleving. Segre, die als 13-jarige in Auschwitz belandde, vertelt met grote regelmaat over haar gruwelijke ervaringen tijdens de oorlog. Ze spreekt onder meer op bijeenkomsten voor jongeren.

De openbaar aanklager in Milaan heeft inmiddels een onderzoek geopend naar de bedreigingen aan het adres van de senator. Zij wordt nu voortdurend vergezeld door twee agenten van de militaire politie.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)