Laatste update 15:24
9

Italianen druk met cartoons tégen Charlie Hebdo

Charlie Hebdo heeft opnieuw een ramp Italië gebruikt als onderwerp voor een van hun spotprenten. Na in september vorig jaar de aardbeving bij het dorpje Amatrice op de korrel te nemen, was het nu tijd voor de lawine in Midden-Italië waarbij dit weekend meerdere doden vielen. Waren de Italianen de eerste keer nog vooral woedend, nu slaan ze op gepaste wijze terug: met cartoons.

De oproep kwam van Sergio Pirozzi, de burgemeester van Amatrice. In de nieuwste cartoon van Charlie Hebdo is Magere Hein te zien die op ski’s van een besneeuwde berg komt zeilen. De titel van de cartoon luidt: ‘De sneeuw is hier’. Op de achtergrond vliegen de bomen en een huisje door de lucht.

Onder de afbeelding op de Facebookpagina van Charlie Hebdo werd door velen, Italianen én Fransen, met afschuw gereageerd. Een aantal van hen zei zich te schamen voor het magazine. Maar burgemeester Pirozzi had zo zijn eigen idee om het cynisme van de Franse cartoonisten te bestrijden: ‘Laten we op de macabere provocatie van Charlie Hebdo reageren met het leven,’ schreef hij. En daar werd dankbaar op gereageerd.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)