48

Jakhals Janine naar Vroege Vogels

Janine Abbring gaat naast Menno Bentveld Vroege Vogels presenteren

VARA’s Vroege Vogels heeft een nieuwe presentatrice gevonden in programmamaker, schrijver en voormalig Jakhals Janine Abbring. Zij gaat het programma presenteren naast Menno Bentveld “De afgelopen twee jaar was ik een Jakhals. Grappig genoeg eet ik vanaf mijn vijftiende bewust geen vlees dus een echte carnivoor ben ik nooit geweest”, zegt Abbring.

Janine Abbring over haar nieuwe baan: 

Ik ben opgegroeid in de Drentse bossen en aan de Zeeuwse kust, een echt buitenspeelkind dus. En eigenlijk ben ik dat altijd gebleven. Dat ik nu voor mijn werk de natuur in mag, en dan ook nog voor een fenomeen als ‘Vroege Vogels’, vind ik fantastisch.”

Abbring begon haar radio- en televisiecarrière bij de regionale omroep RTV Noord. Van verslaggever groeide ze uit tot presentator van onder anderen een dagelijks live-actualiteitenprogramma. Ze werkte de afgelopen jaren freelance als programmamaker en verslaggever voor verschillende omroepen waaronder de AVRO, SBS6 en de VARA. Ze is het best bekend van “De Wereld Draait Door”, waar zij twee jaar lang een van de Jakhalzen was.

Vroege Vogels is elke dinsdagavond om 19.25 uur bij de VARA op Nederland 2 te zien en elke zondagochtend vanaf 08.05 uur te beluisteren op Radio 1.

Lees meer bij Vroege Vogels: Jakhals wordt Vroege Vogel

Geef een reactie

Laatste reacties (48)