24

Janine Abbring trekt zich terug uit ‘Grootste Dierenvriend’

'Dierenvrienden' presenteren uitreiking in Dolfinarium ... 'Je doet mij geen plezier met een dolfijnenshow'

Vroege Vogels presentatrice Janine Abbring heeft zich teruggetrokken als genomineerde voor de titel ‘Grootste Dierenvriend’. De prijs is een initiatief van de stichting Amivedi, een organisatie die zich inzet voor de opsporing van vermiste huisdieren.


De organisatie had niet verteld dat de uitreiking zou plaatsvinden in het Dolfinarium in Harderwijk en dat de prijs bestond uit het bijwonen van een show met de dieren in gevangenschap. Het evenement vindt plaats op 4 oktober, internationale dierendag.

Op de site van Vroege Vogels stelt Abbring:

Ik vind het Dolfinarium als locatie voor een Verkiezing van de Grootste Dierenvriend een ongelukkige keus, omdat een ideële organisatie zich op deze manier verbindt aan een commerciële partij die in Dierenbeschermingskringen omstreden is. Ikzelf heb ook grote moeite met het fenomeen Dolfinarium. Vaak worden educatie en behoud van de soort als argumenten gebruikt om wilde dieren in gevangenschap te houden. Daar kan ik tot op zekere hoogte inkomen maar beesten stelselmatig verplichten tot het doen van kunstjes is iets waar ik niet achter sta. Je doet mij dan ook geen plezier met een dolfijnenshow en vandaar dat ik me heb teruggetrokken.

Amivedi organiseert om het jaar een vrijwilligersdag in dierentuinen en is van mening dat het Dolfinarium daarmee te vergelijken is. Dierenactivisten daarentegen protesteren regelmatig bij het Dolfinarium tegen de exploitatie van dolfijnen, zoals ook vorige maand (video).

Geef een reactie

Laatste reacties (24)