Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Japan viert 'sluiting' laatste kerncentrale

  •  
05-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kernenergie300.jpg
Duizenden mensen de straat op … Regering vreest elektriciteitstekort
In Japan zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te vieren dat de laatste kernreactor gesloten is. De reactor van de Tomari-kerncentrale is voor onderhoud tijdelijk stilggeled. De Japanse overheid vreest dat het land nu te maken krijgt met stroomuitval. ‘Onzin’ zeggen de betogers. Ze hopen dat met het stilleggen van de laatste reactor een einde is gekomen aan kernenergie in Japan.
Kernreactors in Japan moeten vanwege de aardbeving en tsunami die Japan vorig jaar maart troffen aan strenge veiligheidseisen voldoen. Sinds maart 2011 is geen enkele reactor die werd stilgelegd weer opgestart. Naast de strenge veiligheidseisen moet de lokale bevolking goedkeuring geven voor het opstarten. Dat lijkt nu erg moeilijk; de Japanse bevolking maakt zich steeds meer zorgen over de veiligheid van de centrales.
De regering vreest dat het land te maken zal krijgen met een stroomtekort. Critici menen echter dat de regering overdrijft met als doel de bevolking over te halen in te stemmen met het herstarten van de centrales.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.