69

Japanners hekelen hyperende buitenlandse media

Expats die na de eerste explosie met de noorderzon vertrokken hebben hun reputatie beschadigd

In het buitenland deden zich de meest afschuwelijke verhalen de ronde over de situatie in Japan. Zelfs in Tokio zou het gevaarlijk zijn. Mensen uit Californië zouden massaal jodium inslaan, Britse burgers verhongeren en Fransen overstelpt zijn door giftige straling. Ambassades drongen hun mensen aan om zo snel mogelijk terug te keren, maar achteraf gezien was de berichtgeving overtrokken en onjuist.

Het Japanse cultuur tijdschrift Heso Magazine meldt dat vele buitenlandse media onjuist en paniekerig hebben bericht over de situatie in Japan. De straling in Tokio bleef al die tijd in de veilige zone, maar toch vluchtten vele buitenlanders weg. Op internet is een ‘wall-of-shame’ verschenen van foutieve berichtgeving door buitenlandse media.

Expats die in mum van tijd hun spullen pakten en vluchtten hebben geen goede reputatie achtergelaten bij de Japanners. Sommige welvarende expats betaalden zelfs 160.000 dollar om zo snel mogelijk naar Hong Kong gevlogen te worden, meldt NRC. De zakenmensen die vaak in leidinggevende functie zitten zullen weinig gezag hebben wanneer ze terugkomen voorspelt de Duitse Axel Lieber. Op zijn Facebook plaatste hij een scherpe aanklacht tegen de vluchtende buitenlanders.

cc-foto: Daily News

Geef een reactie

Laatste reacties (69)