Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jared Kushner: 'Ik heb niet met de Russen samengewerkt'

  •  
24-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-07-24 om 20.06.52
“I did not collude with Russia” – Jared Kushner, Donald Trump’s son-in-law, after testifying to US Senate panel https://t.co/fEMVRyU4c9 pic.twitter.com/zfWdAxGJBp
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) July 24, 2017
De schoonzoon van Donald Trump, Jared Kushner, is zojuist verhoord door een speciale commissie van het Amerikaanse Senaat, dat onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Kushner verdedigde zijn handelen tijdens de campagne van vorig jaar.
Zo zei hij: ‘Al mijn acties waren correct en vonden plaats in de normale gang van zaken van de campagne.’
 
Kushner ontkent ook dat hij samengewerkt zou hebben met Rusland om zijn schoonvader verkozen te krijgen.
De Washington Post onthulde echter in mei dat Kushner direct na de overwinning van zijn schoonvader aan hte Kremlin vroeg om een geheim communicatiekanaal te openen. Ook was Kushner aanwezig bij de beruchte bespreking van Donald Trump Jr. met een Russische overheidsadvocate, die van tevoren per email aan was gekondigd als een poging van de Russische overheid om zich met de Amerikaanse verkiezingen te bemoeien. Dit blijkt uit emails die Trump Jr. zelf gedeeld heeft op sociale media.
Kushner is een senior adviseur van de Amerikaanse president en was tijdens de campagne verantwoordelijk voor de digitale strategie. Hij is ook getrouwd met de dochter van Trump, Ivanka. Ook zij is benoemd tot adviseur in het Witte Huis.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.