Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Je eigen muziek opnemen met deze apps, eitje

  •  
25-07-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
567 keer bekeken
  •  
Flickr_GarageBand_jtjdt_300.jpg
Acht apps die de noodzaak van een enorme studio nog even uitstellen
De tijd van cassettebandjes kopiëren ligt ver achter ons. Tegenwoordig is het voor aspirant muzikanten een stuk makkelijker om hun eigen muziek op te nemen. Met applicaties kunnen ze eenvoudig hun muziek op Soundcloud of Facebook zetten. De Belgische krant publiceerde, in navolging van het Amerikaanse maandblad Paste, de acht handigste apps.
1. GarageBand Met GarageBand kan je vrij eenvoudig muzieknummers produceren. Je kan echte instrumenten aansluiten op de iPad, maar er zijn ook een reeks virtuele instrumenten, waaronder een gitaar, piano en drumstel, die je kan bespelen met het aanraakscherm. Hoe harder je ‘tapt’ op het scherm, hoe luider de drum zal klinken. Verder zijn er ook een paar leukigheden, waaronder speciale geluidseffecten om een opgenomen stem te laten klinken als in ‘The Chipmunks’. – 4,49 euro in de App Store.
Flickr_GarageBand_jtjdt_
StudiominiXLklein
2. Studiomini XL Recording Studio Als het goed genoeg is voor Gorillaz – de Britse band gebruikte Studiomini XL Recording Studio bij de opname van hun nieuwste album ‘The Fall’ – is het goed genoeg voor ons. De app is eenvoudiger dan GarageBand, maar voor muzikanten kan een no-nonsense interface soms perfect zijn. – 7,99 euro in de App Store.
AudioBus
3. Audiobus Eén van de grote frustraties van muzikanten die opnames maken op hun smartphone of tablet is dat er vaak veel mogelijkheden in apps zitten, maar maar dat ze er maar één tegelijk kunnen gebruiken. En dan komt Audiobus to the rescue: de app is een routingsysteem voor audio van app naar app. Muziekapps die met Audiobus compatibel zijn kan je, bij wijze van spreke met virtuele kabels, op elkaar aansluiten. – 4,49 euro in de App Store.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.