Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jean-Marie Le Pen dreigt kritische Joden met 'oven'

  •  
08-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lepen300_04.jpg
Video: Le Pen over Joodse zanger en Front National-criticus Patrick Bruel "we bouwen de volgende keer wel weer een oven"
Front National-boegbeeld en Europarlementariër Jean-Marie Le Pen – u weet wel, de man van wie Franse joden volgens Hans Jansen niets te vrezen zouden hebben – heeft opnieuw antisemitische uitspraken gedaan. In een interview over de kritiek van verschillende beroemdheden op het Front National, waaronder de Joodse zanger Patrick Bruel, zegt Le Pen: “we bouwen de volgende keer wel weer een oven”.
Le Pen attaque Bedos, Madonna, Noah et Bruel… door LeLab_E1 Bruel heeft geschokt gereageerd via zijn Facebook-pagina :
Ik vergat de ironie van onze geschiedenis… Ik vergat dat we zo’n kort geheugen hebben… Ik ben niet eens verdrietig voor mezelf  Wanen en provocaties van die persoon bereiken mij al langere tijd. Het toont slechts opnieuw zijn ware gezicht en dat van het FN Nee, ik ben verdrietig om de nagedachtenis van meer dan zes miljoen mensen Verdrietig om een republiek die moeite heeft om haar waarden vast te houden sinds te bevrijding en die zijn basis verliest  Verdrietig dat zo veel Fransen niet willen onthouden dat het Front National werd geboren als een New Order nationalistisch-rechtse, xenofobe partij, tegenwoordig doorgaans geclassificeerd als antisemitisch neo-fascisme Tot slot ben ik verdrietig dat sommigen vanmorgen niet verdrietig zijn. Misselijkheid…
cc-foto: Philippe MARC

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.