Laatste update 26 oktober 2017, 14:29
35

Jelle Brandt Corstius reageert op advocaat: Sue me bitch!

In De Wereld Draait Door reageert Jelle Brandt Corstius op de commotie die is ontstaan nadat hij in Trouw over zijn verkrachting schreef: ‘Ik ook. Maar ik kan het niet vertellen’. Bij DWDD en RTL Late Night werd dinsdagavond over het voorval gespeculeerd, onder meer door een advocaat die zich afvroeg: “Waarom ben je hier niet eerder mee gekomen?” Brandt Corstius legt uit dat zelfs in een veilige werkomgeving, zoals zijn toenmalige redactieteam bij Barend en Van Dorp, het voor slachtoffers ongelofelijk moeilijk is om de schaamte en angst te overwinnen en aan iemand te vertellen wat je is overkomen:

Update donderdag 14.00 uur:
RTL en Blue Circle, de producenten van het programma Barend en Van Dorp ten tijde van het incident waar Brandt Corstius over spreekt, willen met hem in gesprek om meer duidelijkheid te krijgen over wat er destijds is gebeurd. Dat meldt het Parool. In een verklaring op hun website roepen ze eventuele andere slachtoffers op om zich te melden:

Wij hebben groot respect voor Jelle Brandt Corstius dat hij met zijn verhaal naar buiten is getreden. Blue Circle (waarin producent Holland Media House is opgegaan) en RTL zijn geschrokken dat hem dit is overkomen toen hij werkzaam was bij één van onze programma’s. Het recht op een veilige en gezonde werkomgeving is voor ons van het grootste belang. Wij willen dan ook benadrukken dat geen enkele vorm van ongewenst gedrag door ons wordt getolereerd. Mocht hier wanneer dan ook sprake van zijn, dan hopen wij van harte dat mensen zich melden zodat we daar adequaat tegen kunnen optreden.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)