221

Jelle Brandt Corstius start actie tegen boerkaverbod

Boerkaverbod moet nog goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede Kamer… Presentator Zomergasten roept op tot massa-mailing

Reisjournalist en Zomergasten-presentator, Jelle Brandt Corstius, heeft een actie op touwen gezet om de invoering van het boerkaverbod te voorkomen. Afgelopen week keurde het Kabinet het verbod op gezichtsbedekkende kleding goed. Nu moet het het wetsvoorstel nog door de Eerste en Tweede Kamer worden goedgekeurd.

Brandt Corstius kondigt zijn actie op Twitter aan. Op zijn website schrijft hij:

Dat boerkaverbod is er nog niet doorheen! De Eerste Kamer moet er nog over stemmen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit ook niet gaat gebeuren. Wat je kan doen: schrijf een brief, mail of sms naar een senator van CDA of de VVD. PVV kan natuurlijk ook, maar iets in mij zegt dat dat minder effectief is.

Je vindt de adresgegevens van alle senatoren op deze pagina(.pdf).

Wie geen inspiratie kan vinden om zelf een e-mail op te stellen, kan zijn bericht gebruiken:

Geachte senator,

Het komt niet vaak voor dat ik aan de Eerste Kamer denk. En dat is maar goed ook. Dat betekent dat jullie je werk goed doen. Politiek hoort te worden beoefend door wijze mannen en vrouwen die weloverwogen een besluit nemen. Niet door mensen die achter de media aanlopen. Of elkaar uitschelden in het parlement. Of symboolpolitiek bedrijven. Onder ons: ik ben bang dat de Tweede Kamer bedorven raakt door dit soort figuren. Laat dit niet met de Eerste Kamer gebeuren!

Ik schrijf u over het ‘boerkaverbod’, waar u binnenkort over gaat stemmen. Begrijp mij niet verkeerd: het geeft mij ook een onaangenaam gevoel als ik een vrouw in een boerka zie lopen. Maar ik heb ook een onaangenaam gevoel als ik naar de roodverbrande hangborsten van een moeder op het strand van Zandvoort moet kijken. Ze is ook nog eens aan het beachballen! ‘Trek wat aan,’ denk ik dan. Maar ik denk ook: ‘Je gaat je gang maar’. Uggs, nog zoiets. Maar dat zal u als senator weinig zeggen.

Los daarvan: wat zal er gebeuren met deze boerkavrouwen? Denkt u dat ze na het verbod zonder boerka rond gaan lopen? Nee, die komen natuurlijk hun huis niet meer uit. Het idee achter de wet is dat deze vrouwen meer vrijheid krijgen. Maar het omgekeerde zal gebeuren.

Dit laten jullie niet gebeuren toch? Er staat meer op het spel: door dit soort symboolpolitiek zal het vertrouwen van de kiezer in ons politieke systeem nog verder afnemen. En geloof mij, daar is al niet veel meer van over. Dus maak jullie reputatie als club van grijze, maar wijze muizen waar, en stem tegen het boerkaverbod!

Vriendelijke groet,

Jelle Brandt Corstius

ps ik ben op zich wel voor een Ugg-verbod.

psps grappig, er zijn ongeveer net zoveel Kamerleden als boerkavrouwen. Best weinig hè?

Foto: Jelle BC: Foto genomen in Mumbai, India

Correctie: Het artikel vermeldde eerst dat het verbod al door de Tweede Kamer was goedgekeurd  31-1 7:50

Geef een reactie

Laatste reacties (221)