2

Jemenitische president Saleh ernstig verbrand

President is over 40 procent van zijn lichaam verbrand en heeft een klaplong overgehouden aan granaataanslag 

Bij de granaataanslag op het presidentiële paleis in de Jemenitische hoofdstad Sana’a afgelopen vrijdag is president Ali Abdullah Saleh zwaargewond geraakt, zo meldt Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van verklaringen van Amerikaanse diplomaten. Saleh is opgenomen in een ziekenhuis in Saoedi-Arabië, zo meldt ook de Volkskrant dinsdagochtend.

De Volkskrant meldt verder:

Een granaatscherf veroorzaakte een wond van zeven centimeter diep in het lichaam van Saleh. Het stuk metaal doorboorde een van de longen van Saleh. Het afgelopen weekeinde hebben artsen de scherf verwijderd.
De bomaanslag had plaats in een moskee, waar Saleh aanwezig was met een aantal anderen. Na het incident, waarbij zeker zeven mensen stierven, nam Saleh met een reeks andere hoogwaardigheidsbekleders de wijk naar Riyad, de hoofdstad van het machtige buurland Saudi-Arabië.

In Jemen woedt al weken een strijd tussen het regime van Saleh en zijn tegenstanders. Vele duizende mensen zijn al de straat opgegaan om het aftreden van Saleh te eisen. Meerdere malen leek het erop dat Saleh een akkoord zou ondertekenen dat zijn vertrek regelt. Iedere keer zag hij hier op het laatste moment alsnog vanaf.

Vele doden zijn intussen gevallen, omdat Jemenitische troepen schieten op ongewapende betogers. Maar ook de stammen die tegen Saleh in opstand zijn gekomen, hebben zich inmiddels bewapend en gaan vuurgevechten aan met het leger. Het grootste oppositieblok, verenigd achter stamhoofd Sadeq Al-Ahmar van de Hashed-stam, hebben gezworen dat ze Saleh niet zullen toestaan terug te keren naar Jemen, zo meldt CNN

Volkskrant: Bijna helft van lichaam president Saleh verbrand

CNN: Sources: Yemeni president Saleh has collapsed lung, burns over 40%

Geef een reactie

Laatste reacties (2)