Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jeremy Corbyn: Labour steunt nieuw brexit-referendum

  •  
25-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Jeremy-Corbyn-Chatham-House
Labour-leider Jeremy Corbyn staat open voor een nieuw brexit-referendum. Dat heeft de Britse oppositieleider maandag laten weten. Hiermee zou volgens Corbyn de naderende ‘schadelijke Conservatieven-brexit’ een halt kunnen worden toegeroepen. Wanneer in het Lagerhuis een motie voor een tweede referendum wordt ingediend, zal de Labour-partij die steunen.
Verwacht wordt dat zo’n motie mogelijk deze week al wordt ingediend. Het Britse parlement is naarstig op zoek naar alternatieven voor de brexit-deal waar premier Theresa May in eigen land geen goedkeuring voor kreeg. Dat alternatief is er vooralsnog niet, waardoor op 29 maar Groot-Brittannië zonder deal de Europese Unie dreigt te verlaten.
Jeremy Corbyn zelf had tot nu toe ook geen eigen vruchtbare voorstellen weten in te dienen, dit tot grote kritiek van enkele leden van zijn eigen fractie. Ook daar bracht hij maandag verandering in. Volgens Corbyn komt zijn partij deze week nog met een eigen brexit-deal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.