Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jeremy Paxman stemde zelf ook niet

  •  
05-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paxman.jpg
Newsnight-presentator legde Russell Brand het vuur aan de schenen, maar blijkt zelf geen haar beter
Het Newsnight-interview waarin Jeremy Paxman komiek Russell Brand bekritiseert om zijn gastredacteurschap van een politiek magazine, terwijl hij niet eens stemt, ging een tijdje terug het hele web over. Vóór en tegenstanders van Brand buitelden over elkaar heen om de discussie te duiden. Het verhaal heeft vandaag een staartje gekregen, met de bekentenis van Paxman dat hij zelf bij recente verkiezingen ook geen stem heeft uitgebracht.
In een artikel voor de Radio Times schrijft Paxman :
Russell Brand heeft nooit gestemd, omdat hij het proces irrelevant vindt. Dat kan ik begrijpen. De hele pantomime op de groene banken van Westminster ziet eruit als een afgelegen en zelfvoldane ‘echo chamber’. We hebben alleen niks anders.
Bij een recente verkiezing heb ik besloten niet te stemmen, omdat ik de keuze zo onappetijtelijk vond. Tegen de tijd dat de stemlokalen dicht gingen – en het te laat was om nog deel te nemen – voelde ik me heel ongemakkelijk. De persoon die ervoor kiest om niet te stemmen, die het niet eens kan opbrengen om ‘blanco’ aan te vinken op een stemformulier, diskwalificeert zichzelf van het geven van elk commentaar.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.