Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jerusalem Post maakt excuses aan Noorwegen

  •  
07-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jerusalempost.jpg
Hoofdredactioneel commentaar probeerde aandacht van aanslag Breivik te verleggen naar 'de multiculturele samenleving' ... Krant vergelijkt Breiviks islamofobie nu met de houding van de nazi's tegenover de joden
De Israelische krant Jerusalem Post heeft zijn excuses aangeboden aan Noorwegen voor een hoofdredactioneel commentaar vlak na de aanslagen van Anders Breivik.
In het eerste commentaar schreef de krant ondermeer: 
De marginale rechts-extremisten van Europa vormen een echt gevaar voor de maatschappij. Maar Oslo’s verpletterende tragedie mag niet gebruikt gaan worden door hen die de weerzinwekkende mislukking van het multiculturalisme willen toedekken.
Wij hopen dat de Noorse regering en het Noorse volk onze excuses zal aanvaarden en ons zal vergeven voor de pijn die is veroorzaakt op dit gevoelige moment.
De krant vervolgt met:
Het (comentaar) bracht zaken ter sprake die op dat moment niet gepast waren, zoals de gevaren van multiculturalisme, het Europese immigratiebeleid en zelfs Het vredesproces.
En over Breiviks manifest zegt de conservatieve Israelische krant nu:
Dit is zeker niet het soort steun dat Israel kan gebruiken. Het is van het soort islamofobie dat sterk doet denken aan de houding van de Nazi’s tegenover de joden. 
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.