Laatste update 15:03
59

Jesse Klaver: FvD staat haaks op onze idealen

GroenLinks werd gisteravond groter dan ooit en ging van 4 naar 9 zetels in de Eerste Kamer. Ook in de provincies werd het aantal zetels meer dan verdubbeld, van 30 naar 61. In een bericht aan zijn achterban schrijft GroenLinks-leider Jesse Klaver:

Ik ben trots. Op iedereen die zo keihard werkt om onze idealen waar te maken… De coalitie is haar meerderheid kwijt en wij hebben de sleutel in handen. Wij gaan onze winst inzetten om daadkrachtig klimaatbeleid af te dwingen. Om te zorgen dat die CO2-heffing er komt en mensen een lagere energierekening krijgen.

Maar Klaver viert niet alleen maar feest. Hij stelt dat de winst van Forum voor Democratie nieuwe uitdagingen met zich meebrengt:

Tegelijkertijd is er ook een andere partij die fors heeft gewonnen. Een partij die juist haaks staat op onze idealen. Een partij die klimaatverandering ontkent. Een partij die vaart bij verdeling. Het geeft onze beweging nog meer brandstof. Laat dit ervoor zorgen dat we met nog meer vuur en passie en urgentie ons verhaal over hoop, optimisme en empathie vertellen. Dit is het moment om in beweging te komen. Spreek je uit. Sluit je aan. Wij staan voor een land waarin we voor elkaar opkomen, en niet elkaar uitsluiten. Voor een planeet die leefbaar is voor onze kinderen. Als wij al die mensen verenigen die er willen zijn voor de ander, dan is onze beweging niet meer te stoppen.

Geef een reactie

Laatste reacties (59)