Laatste update 14:09
49

Jesse Klaver: ik werd niet teruggefloten

Na het afbreken van de formatiegesprekken met VVD, CDA en CDA kreeg Jesse Klaver veel hoon over zich heen. In De Volkskrant en via Facebook-live vertelt de GroenLinks-voorman zijn kant van het verhaal.

Niet alleen migratie was volgens hem een thema waar de partijen niet uitkwamen, ook op het sociaaleconomisch gebied en het thema klimaat was het moeilijk om overeenstemming te bereiken. “Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we het Verdrag van Parijs zouden gaan halen.”

Tijdens het beantwoorden van vragen op Facebook-live zei hij: “Je moet het eens zijn over de doelstellingen die je hebt, hoeveel CO2-reductie moet je realisteren in 2030. De gesprekken die we daarover hebben gehad aan de formatietafel, gaven me niet veel hoop dat dat echt zou lukken.”

Klaver weerspreekt in de Volkskrant dat hij is teruggefloten door zijn partij. “Zou ik het misschien zelf kunnen zijn? Dit is waar ik voor sta. Natuurlijk heb je overleg in een formatieteam, maar er is één niemand verantwoordelijk voor de keuze. Dat ben ik. Ik zal me nooit achter iemand anders verschuilen”.

Geef een reactie

Laatste reacties (49)