58

Jesse maandag in Carré in première, daarna in bios en online te zien

Jesse, de film die oud-‘beeldvoerder’ van GroenLinks Joey Boink maakte over de campagne van lijsttrekker Jesse Klaver gaat maandagavond in première in het Amsterdamse theater Carré. Dat meldt het theater op de eigen website:

De documentaire JESSE van regisseur Joey Boink over Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks, wordt aanstaande maandag 4 september om 20:00 uur vertoond in Koninklijk Theater Carré, met aansluitend een debat dat samen met Carré wordt georganiseerd.

Jesse zou aanvankelijk maandagavond het tv-seizoen openen en was daartoe aangekocht door BNNVARA. Nadat er kritiek werd geuit vond de omroep het bij nader inzien onverkoopbaar dat de regisseur op de loonlijst van GroenLinks had gestaan terwijl hij de beelden maakte. Die ‘dubbelrol’ werd als journalistiek onwenselijk gezien. Daarop werd besloten af te zien van vertoning op tv en de film terug te geven aan de maker.

De kaartverkoop voor de première in Carré start op vrijdagochtend om 9 uur. Maandagavond zal de film ook online te zien zijn via betaaldienst Blendle. Ook zal de film daarna in bioscopen gaan draaien.

cc-foto: Robert Falk

Geef een reactie

Laatste reacties (58)