Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joe The Plumber heeft spijt

  •  
15-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
joe-the-plumber-heeft-spijt.jpg
'McCain heeft me gebruikt, Obama is tenminste eerlijk'
‘Joe The Plumber’ voelt zich tijdens de verkiezingscampagne ‘gebruikt’ door de Republikeinse kandidaat John McCain. Dat heeft de loodgieter, die eigenlijk Samuel Wurzelbacher heet, tijdens een toespraak gezegd.
Wurzelbacher werd in één klap beroemd tijdens de verkiezingscampagne toen het team McCain/Palin hem opvoerde als de ‘gewone man’ die met Obama als president ernstig zou worden benadeeld. Nu, anderhalf jaar later, vindt ‘Joe’ dat McCain helemaal niet op zou zijn gekomen voor het gewone publiek, zo tekent een lokale verslaggever op:
Hij probeerde me te gebruiken. Ik was het gezicht van de gewone Amerikaan, maar het was maar een spelletje. Ik ben hem niets verschuldigd. Hij heeft eigenlijk mijn leven verpest.
Denk nu niet dat Wurzelbacher ineens een fanatieke Obama-aanhanger is geworden. De loodgieter vindt de ideeën van de huidige president ‘on-Amerikaans’, zo citeert De Pers hem:
Maar hij tenminste een eerlijke politicus. Hij heeft in ieder geval eerlijk gezegd wat hij wilde gaan doen.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.