67

Jolande Sap houdt spreekuur op Twitter

Update: 'Denk bij verkiezingen vooral aan provincie en niet aan Eerste Kamer'

Jolande Sap houdt woensdag tussen 13.00 en 14.00 een spreekuur op Twitter. Ze meldde dit zelf via de berichtenwebsite.

Sap twitterde dinsdagavond: 

Morgen houd ik een twitterspreekuur van 13 tot 14 uur. 🙂 Vragen zijn welkom. Ook over de politietrainingsmissie naar Kunduz

Update 14.30
Jolande Sap vindt haar fractievoorzitterschap van GroenLinks fantastisch werk, maar ze kan niet ontkennen dat de start ‘heftig’ was. Zo zegt ze in haar twitteruur. Alsnog houdt ze haar rug recht tegenover Rutte en is ze blij dat ze vorige week ook de toezeggen heeft gekregen dat Nederland ook politieke druk gaan zetten op Karzai.

Op de vraag waarom ze niet het advies van de meerderheid van haar partij heeft gevolgd, betreffende de politiemissie naar Afghanistan, antwoordt ze dat het een ‘lange internationale traditie’ is en dat ‘het verkiezingsprogramma dat door leden is vastgesteld leidend is.’

Het besluit om de missie te steunen koste GroenLinks tot nu toe 550 leden, maar ze kreeg er ook 350 bij, aldus Sap. De achterban liet weten zich niet gehoord te voelen. De hele GroenLinks-fractie trekt er daarom deze week op uit om alle vragen van ontevreden GroenLinks-leden te beantwoorden.

Kiezers moeten bij de aankomende verkiezingen vooral denken aan de provincie en niet aan een meerderheid in de Eerste Kamer vindt Sap. ‘Een progressieve provincie is cruciaal voor behoud van natuur en het tegengaan van de bio-industrie.’ Groene energie wil ze graag opwekken met windmolens die op zee worden geplaats. Ze wil geen landschapsvervuiling. 

Ook liet Sap zich uit over de situatie in Egypte. Die laat volgens haar zien dat het westen zich ondubbelzinnig moet inzetten voor democratisering overal ter wereld.

Donderdag vervolgt Sap haar twitteruur tussen 13.00 en 14.00. Ze hoopt iedere maand een twitteruur te kunnen houden.

Geef een reactie

Laatste reacties (67)