Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jon Snow doet hartverscheurend relaas: waarom diversiteit in de media geen luxe maar noodzaak is

  •  
25-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jonsnow
Jon Snow, de Britse tv-journalist die zo beroemd is dat zijn faam tot ver over de landsgrenzen reikt, verzorgde dit jaar op het al even legendarische Edinburgh Festival de James MacTaggart Memorial Lecture. In zijn lezing gaat hij in op het belang van diversiteit in de media, aan de hand van een hartverscheurende eigen ervaring.
Snow zat in de jury van de finale van een landelijke debatwedstrijd. Hij vertelt hoe een van de deelnemers ver boven alle anderen uitstak, een 12-jarig meisje uit Londen, Firdows, met een hoofddoek. Ze sprak ongelofelijk eloquent en intelligent met een feilloze en rijke taalbeheersing. Ze woonde in de Grenfell Tower. Twee maanden later kwam ze om het leven bij de allesvernietigende brand.
Snow vertelt over wat hij zich realiseerde door haar bijdrage en dood, dat de media er niet of te slecht in slagen een groot deel van het potentieel aan talent in het land aan te boren. Wel als het gaat om culturele uitingen als muziek, maar niet als het gaat om het eigen vakmanschap: de journalistiek. Met ook als gevolg dat de bewoners van Grenfell Twoer werden neergezet als kansloze migranten, terwijl de toren vergeven was van talent.
Stop whatever you're doing and watch this. pic.twitter.com/CFXmsBAQMW
— Eric Weiskott (@ericweiskott) 24 augustus 2017
Hier zijn hele lezing:

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.