Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jonge linkse Democraat verslaat in New York verrassend partijmastodont

  •  
27-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
ocasio-cortez
Opwinding en verbijstering bij de Democraten in de VS. In de aanloop naar de parlementsverkiezingen dit najaar heeft een jonge sociaaldemocraat van 28, uit het kamp van Bernie Sanders, bij voorverkiezingen in New York City de Democraat Joe Crowley (56) gewipt als kandidaat. De al 20 jaar op het pluche zittende Crowley werd onverslaanbaar geacht en stond vooraan in de rij om, na de te verwachten Democratische winst in november, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden te worden. Alexandria Ocasio-Cortez opende de aanval op de nooit eerder uitgedaagde Crowley met de kritiek dat hij te nauwe banden heeft met Wall Street en de onroerend goed-sector. Ze kreeg 57,5 percent van de stemmen , Crowley 42,5. Naar verwachting wordt ze de jongste vrouw die ooit in het Congres is gekozen.
Ocasio-Cortez, lid van de Democratic Socialists of America, was ook de eerste kandidaat die opheffing eiste van de omstreden immigratiepolitie ICE die onder Trump intensief jacht maakt op migranten met vaak schrijnende gevolgen. Inmiddels klinkt die roep luider.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.