Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jongeren steken zich in de schulden om te kunnen studeren

  •  
07-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
study300.jpg
Incassobureau Lindorff: Gemiddeld zo'n 500 euro schuld per student ... Boeken zijn te duur
Het aantal studenten dat de studieboeken niet kan betalen, stijgt. Dat meldt onder meer de Spits. Steeds vaker melden studieboekverkopers zich bij incassobureau Lindorff, omdat studenten de rekening te laat of niet betalen.
Om de studie te kunnen betalen, steken steeds meer jongeren tussen de 18 en 25 jaar zich in de schulden. Na onbetaalde telefoonrekeningen, zijn studieboeken de belangrijkste bron van schulden. Volgens het incassobureau dat achter het boekengeld aangaat, hebben studenten gemiddeld zo’n 500 euro aan boekengeld niet betaald. Directeur van Lindorff, Henk Kroeze:
Het is echt opvallend dat jongeren steeds meer moeite krijgen met het betalen van benodigdheden voor school, zoals studieboeken. De prijzen van studieboeken zijn hoof en voor jongeren die dat zelf moeten betalen is dat een serieus probleem.”
Niet alleen studieboeken, maar ook het collegegeld kunnen studenten steeds vaker niet opbrengen. Hogeschool Rotterdam treedt hard op tegen de wanbetalers. Aan het begin van dit studiejaar zijn 450 studenten van school verwijderd die het collegegeld van het jaar ervoor nog niet hadden betaald.
De Rotterdamse hogeschool is om het studieboekenprobleem te verhelpen gaan samenwerken met studieboekendelen.nl. Studenten kunnen op die website studieboeken die liggen te verstoffen verhuren. Voor ongeveer 10 euro per maand is een boek een maand lang van jou.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.