44

Joodse tegenstanders NYC ‘moskee’ willen Wilders niet op 9/11

De Anti-Defamation League, een van de grootste tegenstanders van het islamitisch centrum nabij Ground Zero, wil niet dat Wilders een toespraak houdt op 11 september.

Oren Segal, directeur onderzoek van de Anti-Defamation League(ADL), een joodse mensenrechtenorganisatie, zegt in een gesprek met NRC Handelsblad dat het van een uiterst slechte smaak getuigt als iemand met Wilders’ reputatie uitgerekend 11 september in New York komt spreken om zijn boodschap van intolerantie en haat verder te verspreiden.

De ADL neemt nadrukkelijk afstand van Wilders omdat zijn kritiek op de islam ‘onbetamelijk en in flagrante strijd met de vrijheid van godsdienst, één van de grondbeginselen van dit land’ is. De organisatie die Wilders heeft uitgenodigd om een toespraak te houden, Stop the Islamization of America, is volgens Segal een organisatie die meer onverdraagzaamheid wil verspreiden en hier Wilders voor wil gebruiken.
De invloedrijke Joodse pressiegroep hoopt dat Wilders alsnog afziet van zijn toespraak en niet meer olie op het vuur komt gooien.

De ADL is in 1913 opgericht om op te komen voor de belangen van het Joodse volk en Israël.

NRC Handelsblad: Joodse actiegroep VS hoopt dat Wilders thuis blijft

cc-foto: Jake Przespo

Geef een reactie

Laatste reacties (44)