Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café: is naamswijziging Witte de With terecht?

  •  
23-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Façade_Witte_de_With_Center_for_Contemporary_Art

© cc-foto: Bob Goedewaagen / Wikimedia. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Façade_Witte_de_With_Center_for_Contemporary_Art.jpg Kunstencentrum Witte de With in de Rotterdamse Witte de Wit

Francisco van Jole spreekt in Joop-café deze week met de historici Marianne Klerk , verbonden aan de Oxford University en EUR, en Han van der Horst over de naamsverandering van kunstencentrum Witte de With. Is dat een terechte actie? Wie was Witte de With eigenlijk? Is het een goed idee om zo met naamgevingen over te gaan? Dreigt er een domino-effect? Wat zegt het debat over de manier waarop we naar  geschiedenis kijken? Welke historische figuur verdient er erkenning maar krijgt dat nog niet? En tot slot komen ze met een opvallende suggestie voor de nieuwe naam voor Witte de With. Luister hieronder naar de podcast of via iTunes of Stitcher.
Abonneer je via iTunes op Joop-café met iedere week gesprekken met opiniemakers en deskundigen over relevante onderwerpen.
Fragmenten uit deze podcast zijn uitgezonden in het NPO Radio 1 programma De Nacht van de Radio.
cc-foto: Bob Goedewaagen / Wikimedia.  Kunstencentrum Witte de With in de Rotterdamse Witte de Withstraat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.