Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café: over de acties in het basisonderwijs

  •  
23-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-06-23 om 14.19.23

© Thijs Roovers & Eva Naaijkens

In deze nieuwe editie van de wekelijkse podcast Joop Café gaat het gesprek over het basisonderwijs. Basisschooldocenten voeren sinds een aantal maanden actie voor een hoger salaris en een lagere werkdruk. Inmiddels is hun petitie een kwart miljoen keer getekend. Dinsdag zullen leerlingen en ouders ook voor de eerst iets merken van de actie. Uit protest gaan de klassen een uur later open.
Waarom zijn deze acties nodig? Hoeveel verdient een leraar eigenlijk? Hoe kan het dreigende lerarentekort worden voorkomen? En wat gaan de leraren doen als de politiek niet over de brug komt met extra investeringen?
Bianca Palm gaat in gesprek met Thijs Roovers, meester op de Leonardo Da Vincischool in Amsterdam en initiatiefnemer van PO, en Eva Naaijkens, schoolleider op de Alain Turingschool.
Luister hier:
De postcast is ook in de nacht van vrijdag 23 juni op zaterdag 24 juni tussen 02.00 en 04.00 uitgezonden op NPORadio1 in het VARA-programma van Malou Holshuijsen: De Nacht van de Radio.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.