Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-debat: 'Wetgever ziet stage onterecht als kinderarbeid'

  •  
14-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
joopdebat_stages.jpg
Riemke Leusink, rector op een middelbare school in Zeist, in debat met CDA-Tweede Kamerlid Jack Biskop.
Vanaf augustus moeten alle leerlingen in het voortgezet onderwijs van het kabinet voortaan verplicht een maatschappelijke stage lopen tijdens hun schoolloopbaan. Tijdens deze stage, die minimaal 30 uur moet zijn, helpen ze in een buurthuis of gaan ze langs bij bejaarden. Een hele goede zaak, vinden ook scholen zelf. Maar waarom mogen de eersteklassers hier niet aan meedoen?
Riemke Leusink begrijpt niet dat eersteklassers geen maatschappelijke stage meer mogen lopen. “Het is juist zo goed voor deze leerlingen om alvast buiten de school te kunnen kijken.” Afgelopen jaar, toen het dus nog kon, heeft de school een maatschappelijke stage geregeld voor de eersteklassers. “We zijn toen een dagje naar een verzorgingstehuis gegaan om spelletjes te doen. Alle leerlingen vonden het geweldig. Er waren er zelfs die daarna vrijwilligerswerk wilden gaan doen na schooltijd.” Volgens Jack Biskop, CDA-woordvoerder onderwijs in de Tweede Kamer, valt de maatschappelijke stage van deze kinderen onder de Arbeidstijdenwet en de Nadere Regeling Kinderarbeid. Daarom is het helaas niet toegestaan.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.