47

Joop presenteert film: The Shock Doctrine

Laatste kans: kom zondag 25 april naar vertoning in Ketelhuis, Amsterdam. Speciale gast: Dick Pels

Joop gaat in film. Dat wil zeggen: we gaan een film vertonen en nodigen u uit te komen kijken. Gratis en voor niks. Om te voorkomen dat we de Arena moeten afhuren doen we dat op een christelijk tijdstip: zondagochtend 25 april om half elf in het Ketelhuis te Amsterdam. Maar geen zorgen, er is voldoende koffie. Speciale gast is Dick Pels, directeur van het wetenschappelijk bureau van GroenLinks.

De film is The Shock Doctrine, gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Klein, waarin makers Michael Winterbottom en Mat Whitecross, bekend van onder meer The Road to Guantanamo, laten zien hoe de huidige financiële crisis onderdeel is van een meedogenloos systeem.
In anderhalf uur toont de documentaire hoe de wereld na de Tweede Wereldoorlog veroverd is door een kil kapitalisme, ontsproten aan het brein van econoom Milton Friedman.  Die verovering ging niet vanzelf. The Shock Doctrine laat zien hoe het systeem is opgelegd met grof geweld, van de coup in Chili tot de invasie in Irak. Steeds draait het er om de economische invloed van de staat zoveel mogelijk uit te kleden. Het resultaat is keer op keer hetzelfde: een kleine groep verrijkt zich buitenproportioneel en een groot deel van de bevolking belandt in armoede.
Bij de vertoning van de film zullen ook opiniemakers van Joop aanwezig zijn. Na afloop reageert Dick Pels op de film. Daarna volgt discussie onder alle aanwezigen. De toegang is gratis maar reserveren verplicht en het aantal plaatsen beperkt.
Speciale, exclusieve vertoning The Shock Doctrine (alleen voor geregistreerde Joop-leden). Geen lid? Registreer nu.

Zondag 25 april, 10:30 uur in het Ketelhuis te Amsterdam

Toegang gratis, reserveren verplicht. Vol = vol!

Reserveer door een mail te sturen aan redactie@joop.nl.

The Shock Doctrine gaat op 22 april in Nederland in première en is ook in bioscopen te zien.

Lees ook de opinie van Francisco van Jole: Kapitalisme, van verliefdheid tot shock

Geef een reactie

Laatste reacties (47)