Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joost Eerdmans wordt actief voor zijn zevende politieke partij

  •  
18-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
874 keer bekeken
  •  
Leefbaar Rotterdam en FVD Amsterdam samen op campagne

© ANP KOEN VAN WEEL

Het is nog geen maand geleden dat Joost Eerdmans, die eerder actief was voor het CDA, de LPF, de Groep Eerdmans-Van Schijndel, EénNL, Leefbaar Capelle en Leefbaar Rotterdam, verklaarde dat hij ‘ verknocht ’ was aan Forum voor Democratie. Inmiddels is het weer tijd voor een nieuwe partij. Samen met ex-FvD’er Annabel Nanninga heeft hij JA21 opgericht.
“Er is behoefte aan een fatsoenlijk rechtse partij”, verklaart Eerdmans tegenover EenVandaag. En zeg je fatsoenlijk, dan denk je natuurlijk aan Nanninga, die de term ‘dobberneger’ muntte, in een column pleitte voor meer grappen over gaskamers en tijdens de Dodenherdenking op Twitter vroeg waarom iedereen zo stil was (“Is er iemand dood ofzo?”).
Hoe JA21 zich precies wil onderscheiden van andere rechtse partijen is nog niet helemaal duidelijk. Alle standpunten van de nieuwe partij (‘opvang vluchtelingen in de regio’, ‘Nederlands belang voorop in de EU’, ‘Werken moet lonen’) worden ook al door andere rechtse partijen uitgedragen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.