47

Joran van der Sloot eist miljoenen van Chili

Hij wil tien miljoen dollar vanwege het schenden van de mensenrechten en voor het ontzeggen van het recht op verdediging

Van der Sloot zegt dat Chili zijn mensenrechten geschonden heeft tijdens zijn uitlevering aan Peru. Hij werd daar aan de grens overgedragen, zonder dat er een uitleveringsverzoek was ingediend. Hij kon ook niet in beroep tegen die uitlevering.

Van der Sloot zou daarnaast geen advocaat en tolk hebben gekregen. Ook mocht hij tijdens zijn gevangenschap in Chili niemand bellen en geen computer gebruiken. Volgens Van der Sloot was een eerlijk proces daardoor onmogelijk. Zijn advocaat heeft een aanklacht ingediend bij het Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten (IACHR).

In zijn aanklacht richt Van der Sloot zijn pijlen onder meer op de oud-president van Peru, Alan García, de oud-minister van Binnenlandse Zaken van Peru Octavio Salazar, twee politiechefs en de vader van Stephany Flores, Ricardo Flores. Die zouden veel druk hebben uitgeoefend op Chili, waardoor Chili zich genoodzaakt zag hem snel uit te leveren.
Rechtszaak op 5 januari 2012

Van der Sloot is moord, gevolgd door roof ten laste gelegd. De zaak begint op 5 januari 2012.

RTL: “Joran van der Sloot eist tien miljoen dollar van Chili”

Volg Joran en Joop ook op Facebook en Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (47)