Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jorritsma wil saai Nederland en om de 6 jaar verkiezingen

  •  
11-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
'Hoe saaier de politiek, des te beter het gaat met het land'
VVD-prominent Annemarie Jorritsma zegt in een interview met BNR radio een saaier Nederland te willen. Ze vergelijkt Nederland met Denemarken en concludeert dat een minderheidskabinet met gedoogsteun in Denemarken werkt omdat de Denen saaier zijn.
De constructie is in Nederland een groot experiment, het is risicovol en het is nog maar afwachten of het gaat lukken, aldus Jorritsma in gesprek met presentator Paul van Liempt. In Denemarken werkt zo’n constructie wel omdat ze daar volgens de VVD-prominent saaier zijn dan in Nederland.
Ik ben het volledig met Bolkestein eens, er is een soort idee in Nederland dat politiek leuk moet zijn, of interessant. Waren we hier maar saai. Hoe saaier de politiek, des te beter het gaat met het land. Kijk maar naar Denemarken.
In het gesprek pleit de VNG-voorzitter voor kabinetstermijnen van zes jaar. Ze denkt dat een langere kabinetsperiode meer rust zal geven en ministers de kans kan geven om genomen besluiten ook zelf te kunnen uitvoeren. “Nu zit je altijd besluiten van je voorgangers uit te voeren en neem je weer besluiten, die vervolgens door je opvolgers worden uitgevoerd.” Voor het minderheidskabinet geldt dit echter nog niet. Daarover zegt Jorritsma: “Laten we eerst maar proberen de vier jaar vol te houden.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.