81

Jubelende euro-vandalen komen nog 2 fracties tekort

Italiaanse, Franse, Oostenrijkse, Belgische en Nederlandse extremisten: 'Wij schrijven geschiedenis'

De vorming van een extreemrechtse fractie in het Europees parlement, stuit nog steeds op problemen. Leiders van ultranationalistische partijen kwamen bijeen in de Europese hoofdstad Brussel onder aanvoering van de Franse leider Le Pen.


Om een nieuwe fractie in het Europese parlement te kunnen vormen en daarmee aanspraak te kunnen maken op forse subsidies, moet er partijen uit zeven landen deelnemen. Dat is vooralsnog een probleem omdat veel andere nationalisten, zoals de Britse Ukip, Deense Volkspartij en Duitse Alternative für Deutschland weigeren samen te werken met de euro-vandalen omdat ze racistisch en/of antisemitisch zijn. De NOS:

“Wij zijn ervan overtuigd dat we hier geschiedenis schrijven”, zei PVV-leider Geert Wilders tijdens een persconferentie van de vijf partijleiders die in Brussel willen samenwerken. De andere partijen zijn het Franse Front National van Marine Le Pen, de Oostenrijkse ÖVP, de Italiaanse Lega Nord en het Belgische Vlaams Belang.

Le Pen zei geen enkele twijfel te hebben dat het de extremisten gaat lukken nog twee partners te vinden. “Kijk naar onze lachende gezichten”. Le Pen streeft er naar de EU op te heffen.

Ondertussen heeft de bekende Franse zanger Benjamin Biolay een protestlied uitgebracht tegen de overwinning van het Front National. Le Vol Noir (de zwarte zwerm) bevat zowel verwijzingen naar Le Marseillaise als naar het beroemde Franse verzetslied Les Partisans.

Geef een reactie

Laatste reacties (81)