58

Jumbo door het stof om plofkip

Wakker Dier waarschuwde consumenten voor de kiloknaller van Jumbo

De plofkipaanbieding van Jumbo vorige week was een vergissing, zegt de supermarkt. Jumbo wilde juist stoppen met prijsaanbiedingen op ‘reguliere’ kip, meldt de NOS. ‘De weekdeal van vorige week zat al in de pijplijn en is helaas niet op tijd teruggetrokken.’ Deze reactie van de supermarkt volgt op de oproep van Wakker Dier, vanochtend in diverse kranten om de aanbieding te laten liggen.

In een advertentie waarschuwde de dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier consumenten voor ‘plofkip bij Jumbo’.

De kippenbouten waren te herkennen aan de extra lage prijs en de aanduiding ‘weektopper’. Het gaat hier om plofkip, een dier dat tijdens zijn leven ernstig heeft geleden.

Wakker Dier riep klanten in de advertentie op om voortaan diervriendelijke kip te kopen, bij voorkeur in een andere supermarkt. Jumbo vindt het spijtig dat de aanbieding er vorige week is door geglipt. Het bedrijf benadrukt dat het in 2016 of 2017 alleen nog maar duurzaam vlees wil verkopen, aldus de NOS.

Wakker Dier is blij met deze beslissing van Jumbo, want hiermee geeft de supermarkt, als eerste, aan dat stunten met plofkip niet door de beugel kan:

Door te kiloknallen met kip geven supermarkten steeds weer de dieren in de vee-industrie, die toch al een rotleven hebben, een trap na

NOS: Jumbo haalt bakzeil met plofkip

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (58)