Laatste update 13:47
42

Juncker noemt het Europees Parlement ‘belachelijk’

Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft de aanval geopend op Europarlementariërs die niet zijn komen opdagen tijdens een debat. Tegen een vrijwel leeg parlement noemde hij het parlement ‘belachelijk’.

“Het feit dat maar 30 parlementariërs dit debat bijwonen. Laat zien dat het parlement niet serieus is”, zei hij tegen de parlementariërs die wel aanwezig waren. In totaal heeft het Europees parlement 751 zetels.

Op de agenda stond de beoordeling van het EU-voorzitterschap van Malta. Juncker stelde dat “als niet meneer Muscat, maar mevrouw Merkel of meneer Macron hier zouden zijn, zouden we een vol huis hebben gehad. Het parlement moet de presidenten van kleinere lidstaten respecteren, en dat doen ze nu niet”.

Parlementsvoorzitter Tajani reageerde woedend. Hij vond het respectloos hoe Juncker over de parlementariërs praat. “Je kan kritiek hebben op het parlement”, zei hij. “Maar de commissie hoeft het parlement niet te controleren, het is juist het parlement dat de commissie moet controleren”.

Daarop liet Juncker weten dat hij nooit meer een bijeenkomst als deze al bijwonen. Hij weigerde tenslotte nog met het parlement in debat te gaan.

Zie hier het hele fragment.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)