Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Justitie: 'Ex-VVD-politica De Kruijf lid criminele organisatie'

  •  
13-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
dekruijff.jpeg
Maarssense Kathalijne de Kruijf hield zich bezig met hennepteelt, witwassen en valsheid in geschrifte, claimt Justitie in pro-formazitting
De ex-VVD-politica Kathalijne de Kruif was volgens Justitie lid van een criminele organisatie die zich bezighield met hennepteelt, witwassen en valsheid in geschrifte. Dat schrijft RTV Utrecht woensdag. In de pro-formazitting maakte Justitie bekend dat De Kruijf geen hoofdverdachte is maar wel lidmaatschap van een criminele organisatie verweten wordt. De Kruijf moet zich op 24 augustus voor de rechter verantwoorden.
De politie zet hard in op de zaak en is nog bezig met het horen van mensen en het uitschrijven van taps en observaties. Justitie: “Het kan wel eens een kast vol ordners worden.”
Eind februari werd bekend dat de ex-VVD-politica betrokken was bij illegale praktijken toen ze vertrouwelijke informatie over de nieuwe burgemeester zou hebben gelekt aan een andere VVD-er. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.