Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Justitie start strafrechtelijk onderzoek naar Moerdijks recyclebedrijf

  •  
13-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rapport300_2.jpeg
Het bedrijf Remondis Moerdijk werd al eerder gewaarschuwd door verschillende inspectiediensten voor ernstig explosiegevaar ... Explosie was elk moment mogelijk
Het Moerdijkse recyclebedrijf Remondis Moerdijk was al eerder door inspectiediensten gewaarschuwd voor ‘ernstig explosiegevaar’, schrijft Omroep Brabant woensdag op haar website. Meerdere inspecteurs gaven aan dat er ieder moment een explosie kon plaatsvinden. De provinciale omroep heeft het rapport in handen en meldt dat Justitie een strafrechtelijk onderzoek naar het bedrijf is gestart.
RTEmagicC_rapport300.jpeg
De inspecteurs vonden de situatie in twee gevallen zo gevaarlijk dat het werk en de apparatuur op die plekken werd stilgelegd. Zo werd een machine in het bedrijf stilgelegd omdat er ernstig explosiegevaar werd geconstateerd. 
Er ging van alles mis bij het bedrijf op het gebied van de veiligheid maar allen gaven volgens de inspectie aan dat de situatie binnen het bedrijf ‘onzorgvuldigheid, onbekwaamheid was of een onveilige werksituatie opleverde’. Het rapport is hier te downloaden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.