1

Justitie start strafrechtelijk onderzoek naar Moerdijks recyclebedrijf

Het bedrijf Remondis Moerdijk werd al eerder gewaarschuwd door verschillende inspectiediensten voor ernstig explosiegevaar ... Explosie was elk moment mogelijk

Het Moerdijkse recyclebedrijf Remondis Moerdijk was al eerder door inspectiediensten gewaarschuwd voor ‘ernstig explosiegevaar’, schrijft Omroep Brabant woensdag op haar website. Meerdere inspecteurs gaven aan dat er ieder moment een explosie kon plaatsvinden. De provinciale omroep heeft het rapport in handen en meldt dat Justitie een strafrechtelijk onderzoek naar het bedrijf is gestart.


Omroep Brabant schrijft:

De inspecteurs vonden de situatie in twee gevallen zo gevaarlijk dat het werk en de apparatuur op die plekken werd stilgelegd. Zo werd een machine in het bedrijf stilgelegd omdat er ernstig explosiegevaar werd geconstateerd. 

Er ging van alles mis bij het bedrijf op het gebied van de veiligheid maar allen gaven volgens de inspectie aan dat de situatie binnen het bedrijf ‘onzorgvuldigheid, onbekwaamheid was of een onveilige werksituatie opleverde’. Het rapport is hier te downloaden.

Omroep Brabant: ‘Ernstig explosiegevaar’ recyclebedrijf Remondis Moerdijk eerder al vastgesteld bij inspecties

Foto: Rapport Omgevingsdienst

Geef een reactie

Laatste reactie