53

Justitie verdenkt pestende tiener van poging tot doodslag

Tweede video geweldsmisdrijf door pestkoppen binnen een week

Justitie in Enschede verdenkt een 15-jarige scholiere die op een video intrapt op een op de grond liggend meisje van poging tot doodslag. Het is binnen een week het tweede ernstige incident rond pestkoppen dat via een video aan het licht komt.

De NOS meldt dat vier andere kinderen van 14 zijn opgepakt en verhoord als medeplichtigen. De 15-jarige hoofdverdachte zit nog vast. Op de video is te zien hoe het slachtoffer wordt afgetuigd en de verdachte op haar intrapt terwijl ze weerloos op de grond ligt:

Het slachtoffer vertelde de volgende dag op school wat er was gebeurd. Op aandringen van de schoolleiding deden het meisje en haar ouders aangifte bij de politie. De school kon dat niet zelf doen, omdat de mishandeling buiten het schoolterrein was gebeurd. De school heeft de dader van school gestuurd en haar medeplichtigen geschorst vanwege het “onacceptabele gedrag”.

De video die bijna 20.000 keer werd gedeeld is op Facebook gezet door de moeder van het slachtoffer met de tekst: “tegenwoordig is geweld toegestaan blijkbaar. fijne gedachte als moeder met 2 opgroeiende kinderen. in Rotterdam is dit strafbaar, in Enschede blijkbaar niet. Deel dit om verder geweld te voorkomen onder de jeugd. geweld is niet normaal, een grote bek is toegestaan!”

De moeder refereert aan een eerder voorval deze week in Rotterdam. Op die video is te zien hoe een pestkop zijn slachtoffer tegen de grond werkt en op het meisje intrapt. Het was bij de school, die een pest-protocol heeft, bekend dat het meisje gepest werd maar de school zegt de mishandeling nie voorkomen had kunnen worden. Ook deze dader is vastgezet door de politie. Rijnmond meldt:

Leefbaar raadslid Ronald Buijt zegt het onacceptabel te vinden dat de mishandeling volgens de school niet te voorkomen was. Hij gaat wethouder Hugo de Jonge van onderwijs om opheldering vragen.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)