Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet: ABN Amro mag in delen naar de beurs

  •  
22-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
abnamro300_kopie.jpg
Dijsselbloem liet eerder een beursgang afblazen nadat er onrustig ontstond over salarisverhogingen ABN-Amro-bestuur
De ABN Amro mag eind dit jaar in delen naar de beurs. Zo heeft het kabinet vrijdag besloten. Er was eerder grote maatschappelijke onvrede ontstaan nadat het ABN-Amro-bestuur een salarisverhoging van honderdduizend euro kreeg. Minister Dijsselbloem liet toen weten dat de rust eerst moest terugkeren voordat er gedacht kon worden aan een nieuwe beursgang.
ABN-Amro-topman Gerrit Zalm betuigde afgelopen maand spijt voor de salarisverhogingen nadat hij het eerder nog verdedigde.   PvdA-Kamerlid Nijboer liet vrijdagochtend nog weten dat de bank bij een beursgang goed beschermd moet worden tegen ‘roekeloze aandeelhouders’.
Onze voorwaarden zijn bekend. Wij willen een stevige beschermingsconstructie zodat de bank niet het slachtoffer kan worden van roekeloze aandeelhouders.
Kamerlid Schouten (ChristenUnie) vindt de timing slecht gekozen, zei ze bij het NOS Radio1 Journaal.
Het leidende principe moet niet zijn dat we zo snel mogelijk naar de beurs willen, maar wat het meest in het belang van de spaarders en de werknemers is.
Volgens de Volkskrant zal de beursgang enkele jaren in beslag gaan nemen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.