Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet-Balkenende dol op privé-jets

  •  
15-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
rtl_300_01.jpg
RTL: Ministers vlogen 182 keer voor 4,6 miljoen euro
Nadat minister Tineke Huizinga op het matje werd geroepen wegens ongeoorloofd gebruik van een privé-jet op staatskosten heet RTL Nieuws gegevens over alle vluchten van de ministers opgevraagd. De nieuwsrubriek ontdekte dat er inefficiënt met het inhuren van vliegtuigen werd omgesprongen.
RTL Nieuws schrijft:
De ministeries die het meeste hebben uitgegeven aan de inhuur van privé-vliegtuigen zijn Buitenlandse Zaken €1,6 miljoen, Algemene Zaken €940.000 en Defensie €700.000.
De ministers mogen privévliegtuigen inhuren, maar alleen als het regeringstoestel, de KBX bezet is en ook het ministerie van Defensie geen toestel paraat heeft. Dat moet een ministerie aangeven bij de luchtvaartcoördinator van V&W. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat vier ministeries vliegtuigen zelf hebben ingehuurd, zonder het te melden aan de luchtvaartcoördinator: Buitenlandse Zaken, Defensie, Economische Zaken en Volksgezondheid.
Het komt regelmatig voor dat een minister in zijn of haar eentje in het toestel zit. Wat verder opvalt, is dat ministers zich op een luchthaven laten afzetten of oppikken dicht bij hun woonplaats. Oud-minister Van der Hoeven laat op een terugvlucht het toestel stoppen op Maastricht Airport. Het vliegtuig vliegt vervolgens door naar de thuisbasis in Rotterdam. Zo’n extra tussenstop kost 1.500 euro extra.
RTL Nieuws video

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.