12

Kabinet bedreigt succesvol project probleemjongeren

Uitgesproken VARA bezoekt De Nieuwe Kans

De Nieuwe Kans in Rotterdam redt kansarme jongeren uit de goot. De Nieuwe Kans is vaak hun laatste hoop. Maar misschien niet voor lang meer, want het initiatief wordt bedreigd in het voortbestaan. Als het aan staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten ligt wordt de geldkraan dichtgedraaid. Van Zanten vindt dat deze aanpak goed is maar ook onder de reguliere jeugdzorg kan vallen.

Door Uitgesproken VARA

Bij De Nieuwe Kans leren jongeren structuur aan te brengen in hun leven. Elke ochtend worden zij om 9 uur verwacht. Zijn ze er niet dan worden ze gebeld. Komen ze niet, dan worden ze thuis opgehaald. Zij kunnen cursussen volgen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en ze kunnen sporten om eventuele agressie af te reageren. Het gaat erom de jongeren weerbaarder te maken zodat ze zich kunnen handhaven in de samenleving. En dat gaat steeds beter. De kans dat een jongere die bij De Nieuwe Kans is geweest terugvalt in zijn oude patroon is klein. 

Jeff Erkens is operationeel manager en geeft trainingen aan de jongeren bij De Nieuwe Kans.  ‘’Als de jongeren bij ons komen zegt hij altijd: alles is mogelijk en dat gelooft hij ook echt. We benaderen iedereen individueel en die aanpak helpt.’’
Donderdag 17 februari debatteert de Kamer over verschillende projecten, waaronder De Nieuwe Kans. Dan wordt duidelijk of De Nieuwe Kans kan blijven bestaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)