144

‘Kabinet doet niets aan oorlogsretoriek Wilders’

Volgens Geert Wilders woedt er door heel Europa een totale oorlog tussen multiculturalistische elites en de 'native' bevolking

Maandag stelde PVV-voorman Geert Wilders dat “door heel Europa, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa de multiculturalistische elites een totale oorlog uitvechten tegen hun bevolkingen. Met als inzet de voortzetting van de massa-immigratie en de islamisering, uiteindelijk resulterend in een islamitisch Europa – een Europa zonder vrijheid: Eurabië.” Tofik Dibi, GroenLinks-Tweede Kamerlid vraagt het kabinet een reactie te geven op deze uitspraken van Wilders.

Dibi:

Ik geloof in het vrije woord en ik heb altijd verdedigd dat een debat niet moet plaatsvinden in de rechtszaal, maar midden in de samenleving. Dat is de beste plek om ideeën te bestrijden met andere ideeën. Juist daarom is het verbazingwekkend dat Geert Wilders ongeremd gebruik maakt van het vrije woord terwijl het kabinet dat innig samenwerkt met de PVV haar kaken stijf op elkaar houdt.

Volgens GroenLinks meet CDA-leider Maxime Verhagen met twee maten. Verhagen uit vrijelijk kritiek op de, volgens hem, ‘verdrietige anticampagne’ van de PvdA, maar blijft oorverdovend stil over de oorlogsretoriek en angstpolitiek van de PVV, aldus de partij op haar website.

Tofik Dibi eist per schriftelijke vragen aan het kabinet een reactie op de uitspraken van Wilders.  Ook wil hij van het kabinet weten of zij binnen afzienbare tijd een toekomstvisie op de integratie wil schetsen.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (144)