Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet helpt gemeenten met etnische registratie

  •  
27-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Etnische registratie is verboden... Kabinet wijst op uitzonderingen in de wet om het toch mogelijk te maken
Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat gemeenten helpen bij het registreren van bewoners naar etnische herkomst. Diverse gemeenten willen specifiek beleid voeren voor bepaalde etnische groepen, maar zien zich tegengewerkt door het verbod op etnische registratie. Volgens het kabinet zijn er voldoende uitzonderingsgevallen waardoor gemeenten het verbod toch kunnen omzeilen.
De Volkskrant schrijft:
De ministerraad stemde vandaag in met een brief hierover van minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid). Ze gaan daarin in op de mogelijkheden voor registratie van persoonsgegevens en op de bescherming van de privacy.
Eerder dit jaar oordeelde het College Bescherming Persoonsgegevens nog dat de Rotterdamse deelgemeente Charlois in strijd met de wet handelde, door structureel ras en etniciteit te registreren bij de aanpak van problemen onder jongeren. Als de wanpraktijken niet zouden stoppen zou de deelgemeente een dwangsom van 2000 euro per dag worden opgelegd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.