Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet schuift Afghanistan door

  •  
25-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr-dutch-afghanistan-300px_01.jpg
Update 16:30 uur GroenLinks wil dat het kabinet een voorstel doet voor een bijdrage aan een civiele politiemissie ... Minister Van Middelkoop laat wel behoefte aan politietrainers inventariseren
Het nieuwe kabinet moet voorstellen doen voor een politiemissie in Afghanistan. Het huidige demissionaire kabinet zal daar geen knopen meer over doorhakken, maar heeft op verzoek van de Tweede Kamer wel in kaart gebracht hoeveel behoefte er is aan trainers.
Volgens het kabinet zijn er bij de NAVO en bij de EU veel te weinig trainers, meldt de NOS. Minister Van Middelkoop wil niet op beslissingen vooruitlopen, maar is wel nieuwsgierig hoe de nieuwe Kamer op de inventarisatie reageert. Hij benadrukt dat het een gevoelig onderwerp is. Het kabinet Balkenende-IV viel over dit onderwerp.
Update 16:30 uur GroenLinks wil dat het kabinet een voorstel doet voor een bijdrage aan een civiele politiemissie. Mariko Peters gaf vandaag aan dat dat in lijn is met de wens van de meerderheid van de Tweede Kamer.
Foto: Isaf (Flickr/CC)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.